The Unholy Alliance Chapter III

24.11.08. var datoen The Unholy Alliance Chapter III inntokk Oslo spektrum. Jeg og min lillebror dro fra Lillestrøm stasjon 10 over halv 6 og etter innkjøp av propper på et apotek på Oslo S var det straka vegen til spektrum. En kjapp tur innom baren og få kjøpt noe å drikke så var det bare å finne plassene sine.


5 band skulle få utfolde seg på scena i rundt 5 timer, og vi rekker ikke å sette rompa ned på sete før første bandet kommer på scena. Og først ut, det var norske Purified In Blood. De fikk (desverre) bare 10 min til rådlighet på scena i spektrum, men utnyttet tiden godt. Undertegnede hadde bare hørt en låt av bandet før og etter 3 låter som var alt de rakk å spille så var jeg solgt. PIB er noe jeg dessidert SKAL se igjen.


Jeg og Espen rekker bare såvidt å prate litt om hva vi syntes om PIB og forventingene til Slayer før lyset i spektrum dempes på nytt. Nå var det svenskenes tur til å få både store og små til å riste litt med hode. Amon Amarth spiller en form for Melodiøs death metal. Jeg hadde ikke hørt en låt engang av Amon Amarth så nok en gang satt jeg der helt uten forventinger til hva jeg hadde i vente. Heller ikke denne gangen ble jeg skuffet. De spilte vel en 6-7 låter trur jeg hvor det meste av tekster handlet om norrøn mytologi og vikinger. 4 stk godt voksne mensker som headbanger synkront var bare pent. The Pursuit Of Vikings var høydepuntet fra setlista til Amon Amarth.


Etter en ny kort pause kom Mastodon på scena, denne gangen som en trio da den ene gitaristen ligger på et sykehus i London. Allerede som låt nr 2 kom min favorittlåt fra Mastodon, The Wolf Is Loose. De spilte i ca 40 min og selv om jeg ikke kjente låtutvalget sånn kjempe bra så satt jeg igjen etter det var ferdig med en følelse av at disse skal jeg se igjen og nestegang håper jeg virkelig at alle står på scenen. De lagde masse lyd som trio, så det kan bare bli bedre når sisteman er tilbake!


3 av 5 band var ferdige for kvelden, alle har levert varene. Jeg var tom for brus men fortsatt ved godt mot! En hyggelig person som satt ved siden av meg og Espen fortalte at vi kunne flytte oss lengre opp på tribunen da det var (for mange) ledige plasser. Jeg og Espen fikk da skaffa oss gode plasser før kveldens 2 siste band skulle på scena. Jeg og Espen snakker frem og tilbake om hva vi syntes om kvelden så langt, og begge mener at den har så til de grader vært vellykket, men at vi begge er glad for at vi sitter under en så lang konsert som det her ble.


Introen til Trivium runger over høytaler annlegget i spektrum og jeg står og hopper av glede. Iforhold til resten av kveldens artister har jeg faktisk sett Trivium live en gang tidligere, jeg storkoste meg da, og hadde skyhøye forventinger forran mitt andre møte med bandet, desverre nok også denne gangen fra en sitteplass. Neste gang blir det entur i piten for mindel da jeg ser Trivium(håper man på) Jeg var i et så godt humør når Trivium spilte at jeg ikke helt fikk med meg hvilke sanger dem spilte, men blandt annet A Gunshot To The Head Of Trepidation, Pull Harder On The Strings Of Your Martyr, Anthem (We Are The Fire) og Down From The Sky var på setlista. De var fulle av liv på scenen, leverte varene og den ene gitaristen(?) imponerte med god spenst da han hoppet opp til trommesettet(minst en meter høyere på et platå var trommene plassert midt på scenen) Jeg håper Trivium snart tar turen til Norge igjen, disse vil jeg se flere ganger!


Espen som var smålig skeptisk til Trivium før konserten var nermest frelst etter konserten. Noe jeg syntes var veldig stas. Nå var det bare kremen på en allerede stor og deilig metal kake igjen. Snart skulle en av de 4 store trash legendene ut på scenen i Spektrum, crewet jobber som besatt, noe dem har gjort hele kvelden på og få unnagjort siste soundchecken og opprigging av scenen ferdig så fort som mulig. Trur ikke jeg og brodern måtte vente mer enn et kvarter max mellom hver konsert igår. Det gikk slag islag, noe jeg syntes var veldig greit, men det ølkjøpende pausepublikummet i spektrum kanskje ikke likte like mye. Plutselig helt uten videre går lyset i salen, jubelen står i taket. Nå skjer det!


Når lyset kommer på igjen, så står dem der. 4 godt voksne men, klare for å spille god gammaldags trashmetal(fy faen som jeg har lyst til å være gammel nok til å ha opplevd de live på storhetstiden dems) for dagens utgave av Slayer virker litt gamle og slitne, mulig der er skuffa over at knappe 3000 mennesker hadde tatt turen til spektrum, Slayer på Sentrum Scene eller Rockefeller trur jeg hadde blitt enda bedre enn Slayer i spektrum i denne sammenhengen. De komuniserer lite med publikum(hadde ikke forventa noe annet) og første halvdelen virker det som om Kerry King og Dave Lombardo har en riff konk gåendes. Ting var fett nok, jeg digga som faen, og når dem viste ordentlige bilder på storskjermen og ikke bare forskjellige Slayer logoer i dårlig oppløsning så ble ting bare enda litt bedre. Jeg føler likevel att ting ikke tok helt av før Angel Of Death ble spilt, men derifra og de neste 28 min så kunne ikke ting blitt bedre. Slayer spilte nemmlig HELE Riegn In Blood albumet, noe som tilfeldighvis er mitt favoritt album av Slayer. Når Riegn In Blood var ferdig som siste låt for kvelden gliste undertegnede fra øret til øre.


Når jeg nå, godt over et døgn etter konserten skriver det her, så gliser jeg fortsatt fra øre til øre, det her er definitivt en konsertkveld jeg sent kommer til å glemme, kanskje det beste konsert minnet jeg har per dags dato. Neste på konsertfronten for mindel nå blir Motorhead. Gud som jeg gleder meg! Blir også kult og få se Airbourne som jeg i skrivende stund hører på. Og Witchcraft som skal varme opp for de gamle britiske legendene.


-snerten

3 kommentarer

Marie

27.nov.2008 kl.15:27

såå misunnelig =P gah
hahaha, lo godt av kommentaren din xD

Lady Netta

26.feb.2009 kl.20:33

Sv: Takk så mye! Skal sjekke ut musikktips nå til helga, så får jeg se hva jeg bringer med meg ;) Er digg å høre ny musikk også :D

Lady Netta

28.feb.2009 kl.12:58

Sv: Ja, ikke sant. Jeg synes det er dumt å si "Neeei, liker ikke den sjangeren", da dytter man jo bort så utrolig mye musikk. Bare fordi jeg ikke hører på opera betyr ikke det at jeg ikke kan like en spesifikk opera sang liksom :P Så jeg skal sjekke ut alle band og artister, hvem vet, kanskje jeg begynner å like noe helt annet enn hva jeg er vant til! :)

Skriv en ny kommentar

Stian

Stian

18, Fet

Heter Stian. Bor i Fetsund. Jeg er veldig glad i min kjæreste. Jeg kan og er ofte rundt venner veldig useriøs, masse dårlig humor og barnslige tendenser, MEN jeg greier også å være seriøs når det trengs(: Går Kommunikasjon og Medier på Nes vgs.

Kategorier

Arkiv

hits