Søvnløs i Fetsund

Det er rart med det, så stille det kan være rundt deg. Så stille det kan være når alle andre sover, og du er den eneste som er våken. Ikke en lyd å høre annet enn lydene fra tastaturet når du skriver ned ett eller flere ord. Jeg vet om et annet sted det kan være så stille, der er det stille og rolig enten det er dag eller natt.

Hva gjør man når man ikke får sove, det å ligge i senga og snu på seg funker ganske så dårlig. Da ender man bare opp med å bli irritert og frustrert til slutt. Jeg aner ikke hvor mange forskjellige ting jeg har prøvd ut oppgjennom de siste 2 årene for å få sove, når det viser seg å være umulig å greie det av seg selv.

Kjenn etter når du ligger der. Er det noen ting som plager deg, eller en eller annen følelse i kroppen som du merker. Er det et behov du kan dekke? Ofte er det småting som holder deg oppe. De fleste gangene kan det være en do tur som dytter deg over kanten og inn i drømmeland.

Kanskje du er sulten. Jeg har ofte blitt holdt våken pga jeg er sulten. Enda jeg har spist godt hele dagen. Det pleier å funke bra å stå opp, lage seg et par brødskiver, ta litt rester fra middagen, spis en bolle, bare få i seg litt mat. Etter det kan du spasere tilbake til rommet ditt og borte blir du.

Tv er også en fin ting om man ikke får sove. Enten det er kanalsurfing, en film eller en tv serie, Se på tv med alt annet lys av, lav lyd og ligg under et pledd eller dyna. Du blir som regel borte på no time. En annen ting som kan nevnes her er spill et spill, tv spill eller pc spill. Fokuser på det du gjør i spillets verden, så merker du fort at hode og kroppen blir trøtt og sliten.

Musikk kan hjelpe, de fleste vil anbefale deg å høre på rolig musikk, jeg anbefaler at du hører på favorittmusikken din, følg med på sangen, hvordan er rytmen, hva handler teksten om, hva er hovedsjangeren, er det hint av andre sjangere osv, analyser musikken din, eller bare kos deg med den.

Les en bok, det her funker på samme måte som tv, bare at du trenger lys til boka da, sånn at du ser mener jeg.

Og hvis ikke noe av dette hjelper, skriv et blogg innlegg hvor du prøver å hjelpe andre selv om du egentlig bare klager og syntes synd på deg selv

Go back to sleep...

 

-snerten

2 kommentarer

Karoline

11.sep.2008 kl.12:06

Ikke bare jeg som sliter med å sove til tider nei?
Når jeg først ligger der å ikke får sove, så får jeg ikke sove.
Det eneste som kanskje hjelper er å sette på radioen. Da funker spesielt nattønske, for de som snakker har så rolige og deilige stemmer ;)

Fortsett å skriv Stian, dette blir bra :)
klem

Katarina Helene

11.sep.2008 kl.13:49

en veldig fin og ikke minst poetisk tekst! bra slutt, iallefall hehe. men du er så omvendt enn hva andre sier.
man skal ikke spise om natten eller se på TV. man vekkes av mat! man holdes våken av TV!

riktig det at det hjelper ikkeå ligge å snu seg halve natta.
De som forsker på søvn sier at man skal reise seg opp og bevege seg.

Det eneste som hjelper på meg er å lese eller rydde. noen ganger kan jeg ligge våken i to timer, reise meg og finne ut hva jeg skal ha på dagen etter. legge meg og sovne på tyve minutter.

men kanskje man er forskjellige? jeg vet ikke.

Skriv en ny kommentar

Stian

Stian

18, Fet

Heter Stian. Bor i Fetsund. Jeg er veldig glad i min kjæreste. Jeg kan og er ofte rundt venner veldig useriøs, masse dårlig humor og barnslige tendenser, MEN jeg greier også å være seriøs når det trengs(: Går Kommunikasjon og Medier på Nes vgs.

Kategorier

Arkiv

hits